Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021

Προσπάθειες για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Όλοι έχουμε καθήκον να καταπολεμήσουμε την κλιματική αλλαγή. Ποιες δράσεις αναλαμβάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση για να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα; 

Η κλιματική αλλαγή είναι το αποτέλεσμα της μεταβολής των καιρικών συνθηκών που προκαλεί η αύξηση της μέσης θερμοκρασίας της Γης. Οι αλλαγές που παρατηρούνται στο κλίμα της Γης έχουν ήδη ευρείες επιπτώσεις στα οικοσυστήματα, στην οικονομία, καθώς και στην ανθρώπινη υγεία και την ευημερία στην Ευρώπη. Νέα επίπεδα ρεκόρ εξακολουθούν να σημειώνονται όσον αφορά τις θερμοκρασίες, τα επίπεδα της θάλασσας και τη μείωση του θαλάσσιου πάγου στην Αρκτική.



Συγκεκριμένα:

  • Η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζει την κλιματική αλλαγή μέσω φιλόδοξων εσωτερικών πολιτικών και στενής συνεργασίας με τους διεθνείς εταίρους. 
  • H ΕΕ είναι επίσης ο μεγαλύτερος συνεισφέρων παγκοσμίως στη διεθνή χρηματοδότηση της καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής‬‬‬‬‬.
  • Η ΕΕ έχει υιοθετήσει μια μακροπρόθεσμη στρατηγική για μια κλιματικά ουδέτερη Ευρώπη έως το 2050 με στόχους για το 2020, το 2030 και το 2050 και παρακολουθεί την πρόοδο. Οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου στην ΕΕ μειώθηκαν κατά 23 % μεταξύ του 1990 και του 2018, ενώ η οικονομία σημείωσε ανάπτυξη κατά 61 % κατά την ίδια περίοδο.
  • Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία έχει ως πρωταρχικό στόχο να καταστήσει την Ευρώπη την πρώτη κλιματικά ουδέτερη ήπειρο έως το 2050. 
  • Τα κυριότερα μέτρα ποικίλλουν από τη φιλόδοξη μείωση των εκπομπών έως την πραγματοποίηση επενδύσεων στην έρευνα και την καινοτομία αιχμής και τη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος της Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καταστροφικές πυρκαγιές στην Αυστραλία

2019 - 2020. Η φονική χρονιά, όπου κατακάηκε η Αυστραλία.  Μία από της μεγαλύτερες οικολογικές καταστροφές του αιώνα. Η Αυστραλία υποφέρει σ...