Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022

Περιβαλλοντικά νέα

 Τι γίνεται στον κόσμο

Στην Αρκτική η θερμοκρασία έφτασε τους 38 βαθμούς Κελσίου! Το φαινόμενο παρατηρήθηκε από τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό ο οποίος μας προειδοποιεί για την κλιματική αλλαγή. Υπενθυμίζω πως τον περασμένο Αύγουστο καταγράφηκε η πρώτη βροχή στην Αρκτική. Όλα αυτά μας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου πως πρέπει να αλλάξουμε τις κακές μας συνήθειες σύντομα για να σώσουμε ό,τι μπορούμε.



Σε άλλα νέα, η υπηρεσία Κοπέρνικος αναφέρει με ανακοίνωσή της πως οι φετινές δασικές πυρκαγιές σε ΗΠΑ, Σιβηρία και Τουρκία προκάλεσαν ρεκόρ εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Σε Τυνησία και ΗΠΑ οι πολύ θερμές και ξηρές συνθήκες ευνόησαν τον κίνδυνο πυρκαγιάς στη βλάστηση σύμφωνα με τους επιστήμονες. Στην Τουρκία πολλοί ήταν εκείνοι που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους από τις φονικές πυρκαγιές.



Στη λατινική Αμερική, και πιο συγκεκριμένα στη Βραζιλία μία οικογένεια ακτιβιστών που ασχολούνταν με την εκτροφή χελωνών στον Αμαζόνιο. Στις όχθες του Αμαζονίου είναι σύνηθες φαινόμενο η κατανάλωση χελωνών. Το 2020 η Βραζιλία κατατάχθηκε τέταρτη στη λίστα με τις περισσότερες δολοφονίες υπερασπιστών της Γης. Το 75% των δολοφονιών έγιναν στις εννέα βραζιλιάνικες πολιτείες του Αμαζονίου. Τέτοια εγκλήματα  δυστυχώς μένουν ατιμώρητα από την κυβέρνηση.


Πηγές:lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καταστροφικές πυρκαγιές στην Αυστραλία

2019 - 2020. Η φονική χρονιά, όπου κατακάηκε η Αυστραλία.  Μία από της μεγαλύτερες οικολογικές καταστροφές του αιώνα. Η Αυστραλία υποφέρει σ...