Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022

Ηλεκτροκίνηση : πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

 Τα πλεονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης 

Το 2019 θεωρείται ότι ήταν η χρονιά της ανάπτυξης των ηλεκτροκίνητων,  ενώ το πλάνο σχεδόν όλων των μεγάλων κατασκευαστών αυτοκινήτων είναι να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερα ηλεκτρικά μοντέλα  έως το 2025 ή το 2030, δηλαδή στα μισά ή στο τέλος της δεκαετίας. 

Ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο προσφέρει, εκτός από την μηδενική ρύπανση, που σημαίνει ότι είναι φιλικό προς το περιβάλλον και πιο αθόρυβο, και βλέπουμε τα ηλεκτρικά να έχουν εξαιρετικές επιδόσεις. Επιπλέον, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπορεί να τα φορτίσει κανείς στο σπίτι του, εφόσον αποκτήσει την απαραίτητη εγκατάσταση. Δηλαδή, μπορεί να το βάλει να φορτίζει πριν κοιμηθεί και την επόμενη μέρα να το έχει έτοιμο για να έχει στη διάθεσή του την πλήρη αυτονομία του. 

Τα μειονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης

Βέβαια υπάρχουν και κάποια μειονεκτήματα όσο αναφορά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ένα θέμα είναι το τι παρέχει ο κάθε σταθμός φόρτισης, καθώς σε κάποιους θα πρέπει να δημιουργήσεις λογαριασμό και να κάνεις εγγραφή για να χρησιμοποιήσεις τις υπηρεσίες τους, αλλά και ο χρόνος και η ταχύτητα φόρτισης, που προσφέρει ο κάθε σταθμός. Άλλα μειονεκτήματα είναι ο μεγάλος χρόνος φόρτισης, καθώς και οι υψηλές τιμές αγοράς ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, ειδικά σε χώρες, όπου ο μέσος πολίτης δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να δώσει πολλά χρήματα για την αγορά ενός αυτοκινήτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καταστροφικές πυρκαγιές στην Αυστραλία

2019 - 2020. Η φονική χρονιά, όπου κατακάηκε η Αυστραλία.  Μία από της μεγαλύτερες οικολογικές καταστροφές του αιώνα. Η Αυστραλία υποφέρει σ...