Τρίτη 3 Μαΐου 2022

Ηλεκτροκίνηση

 Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας είναι η γνωστή σε όλους μας κλιματική αλλαγή. Οι άνθρωποι αναζητώντας τρόπους επίλυσης των αιτιών της κλιματικής αλλαγής, ανακάλυψαν την ηλεκτροκίνηση. Η καινοτομία αυτή έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια και τα περισσότερα κράτη προσπαθούν προάγουν να την καινοτομία αυτή. 

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα υπόσχονται ένα μέλλον με λιγότερους ρύπους. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν συνδεθεί με την απεξάρτηση από το πετρέλαιο στα μάτια του καταναλωτή, όμως η ενέργεια που χρειάζονται θα πρέπει να προέρχεται από καθαρότερες πηγές. 

Το 2020 ταξινομήθηκαν πάνω από 3 εκατομμύρια νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ανά τον κόσμο. 





Η Διεθνής Οργάνωση Ενέργειας (IEA) εκτιμά πως σε όλη την παρούσα δεκαετία θα υπάρχει αύξηση της ηλεκτροκίνησης. Ταυτόχρονα όμως βλέπει και πως ο στόχος για μηδενικές εκπομπές στα οχήματα το 2050 απαιτεί τεράστια ποσά ενέργειας τα οποία ήδη δεν διαθέτουμε σε καθαρή μορφή, οπότε είναι αναγκαίες περισσότερες και γρηγορότερες επενδύσεις. 


Η πλειονότητα των υφιστάμενων προγραμμάτων απόκτησης ηλεκτρικών αυτοκινήτων βρίσκονται σε καλό δρόμο και ότι δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα απόκτησης EV, γεγονός που δείχνει ότι υπάρχει καλή οργανωτική δομή. 

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι το 82% δηλώνει ότι δεν το έχουν μετανιώσει και ότι το επόμενο αυτοκίνητό τους θα είναι και πάλι ηλεκτρικό.




Ωστόσο τα μεγαλύτερα εμπόδια στην ανάπτυξη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων παραμένουν οι σταθμοί φόρτισης, καθώς θέτουν ως ένα βασικό πρόβλημα την διαθεσιμότητα των δημόσιων σημείων φόρτισης. Κάποιοι Ευρωπαίοι πολίτες έθεσαν και τον προβληματισμό τους αν η φόρτιση σε δημόσιους φορτιστές είναι ιδιαίτερα ακριβή, γεγονός που θα αποτελέσει αποτρεπτικό παράγοντα στην εξάπλωση της ηλεκτροκίνησης λόγω κόστους. 

Φαίνεται, λοιπόν, από τα παραπάνω ότι παρ' όλο που η ηλεκτροκίνηση εμφανίζει ορισμένα προβλήματα, θα είναι ο πιο σύγχρονος και ο πιο συνηθισμένος τρόπος κίνησης στο μέλλον. Είναι γεγονός ότι τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα αποτελούν την πιο φιλική προς το περιβάλλον μορφή κίνησης και είναι θέμα χρόνου να κυριαρχήσουν. 



Watch : https://www.4troxoi.gr/video/ilektrokinisi-ola-osa-thelete-na-mathete-video/
Read more :  https://parallaximag.gr/epikairotita/klimatiki-allagi-kai-ilektrika-aftokinita-ti-lene-oi-evropaioi-polites 
                        https://asfaleiaautokinitou.gr/mporoun-ta-ilektrika-autokinita-na-einia-i-lisi-stin-klimatiki-allagi/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καταστροφικές πυρκαγιές στην Αυστραλία

2019 - 2020. Η φονική χρονιά, όπου κατακάηκε η Αυστραλία.  Μία από της μεγαλύτερες οικολογικές καταστροφές του αιώνα. Η Αυστραλία υποφέρει σ...