Τρίτη 3 Μαΐου 2022

Οι άνθρωποι μπορούν να ελέγχουν τον καιρό

 Σήμερα με την άνοδο της τεχνολογίας έχει γίνει εφικτός και ο έλεγχος του καιρού 😲

 

Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου του Πεκίνου, οι κινεζικές αρχές είχαν επέμβει στη φύση για να διασφαλίσουν ότι δεν θα έβρεχε στην πλατεία Τιενανμέν τη μέρα του εορτασμού για τα 100 χρόνια του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας έτσι εκείνη τη μέρα ο καιρός ήταν καλό και ο ουρανός ήταν λιγότερο γκριζοκίτρινος από το συνηθισμένο και χαρακτηριστικό του χρώμα. Η μετεωρολογική υπηρεσία της Κίνας μπόρεσε να ελέγξει με επιτυχία τον καιρό στην Κίνα με την τεχνική του Cloud-seeding

Cloud-seeding ή βομβαρδισμός των νεφών 
Ο βομβαρδισμός των νεφών είναι μια τεχνική τροποποίησης του καιρού, κατά την οποία προστίθενται χημικές ουσίες, όπως μικρά σωματίδια ιωδιούχου αργύρου στα σύννεφα, προκαλώντας τη συγκέντρωση σταγονιδίων νερού γύρω τους και αυξάνοντας την πιθανότητα βροχόπτωσης. Η Κίνα έχει επενδύσει δισεκατομμύρια στην τεχνική αυτή, ιδίως για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008, αλλά και για τις καλλιέργειες, η οποία όμως προκαλεί αντιδράσεις καθώς η αλλαγή του καιρού σε μία περιοχή επηρεάζει και τον καιρό σε άλλα σημεία.                                                    
  • Ολοένα και περισσότερες είναι οι επιστημονικές αποδείξεις για την επιτυχία της συγκεκριμένης τεχνολογίας, αν και προσώρας παραμένει ασαφές το αν η χειραγώγηση των καιρικών συνθηκών σε μία περιοχή μπορεί να διαταράξει τα καιρικά συστήματα σε άλλη.



  • Οι δραστηριότητες χειραγώγησης των καιρικών συνθηκών, γνωστές και ως «blueskying», συνήθως εφαρμόζονται σε συνδυασμό με κοινωνικές αλλαγές ενόψει γεγονότων, όπως το κλείσιμο εργοστασίων, οικοδομικών και άλλων ρυπογόνων βιομηχανιών και η ενθάρρυνση των ανθρώπων να μείνουν μακριά από τους δρόμους ή να εγκαταλείψουν την περιοχή.
  • Οι ερευνητές αναφέρουν πως η τεχνητή βροχή που προκλήθηκε μείωσε το επίπεδο των ατμοσφαιρικών ρύπων PM2,5 κατά περισσότερο από τα δύο τρίτα και η ένδειξη του δείκτης ποιότητας του αέρα, με βάση τα πρότυπα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, άλλαξε από «μέτρια» σε «καλή.
                                   
                                                                                                                                                                     




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καταστροφικές πυρκαγιές στην Αυστραλία

2019 - 2020. Η φονική χρονιά, όπου κατακάηκε η Αυστραλία.  Μία από της μεγαλύτερες οικολογικές καταστροφές του αιώνα. Η Αυστραλία υποφέρει σ...